PUTEREA NU STA IN INFORMATIE

CI IN MODUL IN CARE O FOLOSIM

"Cele trei mari conditii de baza pentru a realiza ceva care merita sunt, in primul rand, munca intensiva; in al doilea rand, perseverenta; iar in al treilea rand, bunul simt."

Thomas Edison

Taxe si impozite la nivel european si international

<< back

In contextul pietei comune deja existente in Europa si a evolutiei rapide la nivel mondial, companiile au tendinta de a face afaceri peste granite pe o scara tot mai mare. Aparitia de instrumente electronice si a unei logistici eficiente, in special, au transformat granitele in simple obstacole birocratice, usor de depasit cu sprijinul si asistenta unor experti externi.

La aceasta se adauga influenta crescuta a Uniunii Europene asupra vietii de afaceri. Legislatia tot mai complexa, la nivel national si European, impreuna cu jurisprudenta elaborata de Curtea Europeana de Justitie, au un impact substantial asupra taxelor si impozitelor. Contribuabilii isi vor ridica tot mai adesea vocea pentru a cere ca evolutia sa fie transparenta si controlabila sau, si mai important, vor incerca sa intervina si sa obtina avantaje.

Pe acest teren de joc un consultant fiscal constituie o legatura vitala, nu doar pentru a crea oportunitati si a oferi solutii, ci pentru a identifica si elimina riscurile neasteptate. Datorita anilor de practica in domeniul legislatiei europene si internationale, consultantii Evcont au o experienta considerabila in consilierea persoanelor juridice si fizice asupra aspectelor de afaceri si mutare a rezidentei peste granitele Romaniei, fie ca acestea privesc evitarea dublei impuneri, aparitia unui sediu permanent, preturile de transfer sau impozitul pe veniturile salariale si contributiile sociale ale unei persoane angajata temporar in strainatate.

Developed by Ortographics