PUTEREA NU STA IN INFORMATIE

CI IN MODUL IN CARE O FOLOSIM

"Cele trei mari conditii de baza pentru a realiza ceva care merita sunt, in primul rand, munca intensiva; in al doilea rand, perseverenta; iar in al treilea rand, bunul simt."

Thomas Edison

Impozitul pe veniturile salariale si contributiile sociale

<< back

Angajatii pot fi remunerati in numerar, dar pot primi si de alte avantaje, ca de exemplu autoturism de serviciu, bonus-uri sau un anumit procent din cifra de afaceri a companiei. Exista un numar suficient de mare de cazuri in care nu este sigur daca alte forme de compensare sunt supuse impozitului pe veniturile salariale iar daca raspunsul este pozitiv, cand si in ce mod sunt impozabile. Normele relevante in domeniu sunt detaliate, cuprinzatoare si de cele mai multe ori fac obiectul unor modificari legislative, ducand in mod frecvent la punerea in aplicare a unor norme speciale. Acceasi situatie se aplica si contributiilor sociale.

In functie de marimea afacerii, o deviere minora de la plata impozitului pe veniturile salariale si a contributiilor sociale poate conduce la o raspundere substantiala si neasteptata pentru compania in cauza, iar majorarile de intarziere si amenzile nu sunt nici pe departe de ignorat.

Evcont va sustine in analizarea si revizuirea tuturor conditiilor de angajare, curente sau nou introduse, in concordanta cu regulile aplicabile in materie, si va ofera asistenta si consultanta in domeniul dreptului muncii si al securitatii sociale.

Developed by Ortographics