PUTEREA NU STA IN INFORMATIE

CI IN MODUL IN CARE O FOLOSIM

"Cele trei mari conditii de baza pentru a realiza ceva care merita sunt, in primul rand, munca intensiva; in al doilea rand, perseverenta; iar in al treilea rand, bunul simt."

Thomas Edison

Impozite indirecte

<< back

Taxa pe valoare adaugata este un element omniprezent in afacerile de zi cu zi ale unei companii si prezinta implicatii nu numai in cazul vanzarii sau achizitiei de bunuri ori servicii, dar si in cazul investitiilor, demararii de noi activitati, mutarii in alte spatii, etc.  Pe langa TVA, companiile care opereaza la nivel international sunt confruntate si cu alte taxe de tipul accizelor si taxelor vamale.

Atat legislatia cat si jurisprudenta in domeniul impozitelor indirecte devin din ce in ce mai complexe si detaliate. Iar din ce in ce mai des companiile sunt fortate sa intre in contact cu autoritatile fiscale in legatura cu modul de interpretare si aplicare a legislatiei in vigoare, nu numai pentru ca este dificil a tine pasul cu aceasta, dar pentru ca impozitele indirecte au cel mai adesea o dimensiune europeana si internationala. Unul dintre dezavantajele principale ale unor situatii declarative suplimentare, care pot fi impuse ca urmare ale unor interpretari gresite, consta in majorarea costurilor, iar o actiune impotriva tertelor parti este desosebit de dificila in aceste situatii.

Pentru a evita obstacolele, riscurile si consecintele unei decizii gresite,  Evcont va asista in crearea si implementarea strategiei optime in domeniul impozitelor indirecte.

Developed by Ortographics