PUTEREA NU STA IN INFORMATIE

CI IN MODUL IN CARE O FOLOSIM

"Cele trei mari conditii de baza pentru a realiza ceva care merita sunt, in primul rand, munca intensiva; in al doilea rand, perseverenta; iar in al treilea rand, bunul simt."

Thomas Edison

Impozite directe

<< back

Impozitul pe venit, impozitul pe profit si impozitul pe dividende ocupa un loc preponderent in cadrul impozitelor directe. Iar daca fiecareia din cele doua categorii de impozite, pe venit si pe profit, ii corespund un set de reguli diferite, complexe si variate din punct de vedere al procedurilor si al intervalelor de timp in cadrul carora aceste proceduri trebuie indeplinite, una dintre deciziile relevante priveste alegerea setului de reguli caruia urmeaza sa va supuneti. Aceasta decizie ar trebui sa se bazeze pe tipul de activitate, previziunile financiare, sursele de finantare de care dispuneti dar si riscurile pe care le implica afacerea precum si cele pe care sunteti dispus sa vi le asumati.

Situatia devine si mai complexa atunci cand veti dori sa stiti  daca rezultatele dumneavoastra financiare sunt comparabile cu cele ale altor companii care opereaza in acelasi sector si cum puteti folosi informatiile pentru ca atat compania cat si actionarii acesteia sa aiba mai mult succes. Iar daca veti avea succes veti dori sa va dezvoltati, investind in alte companii. Succesul implica insa nu numai plata unui impozit pe venit/profit mai mare, dar si plata unui impozit pe dividende.

In alegerea structurii si strategiei optime, Evcont are intotdeauna in vedere factori diversi: optimizare fiscala, eficienta si echilibru intre costuri, timp, efort si rezultate.

Developed by Ortographics