PUTEREA NU STA IN INFORMATIE

CI IN MODUL IN CARE O FOLOSIM

"Cele trei mari conditii de baza pentru a realiza ceva care merita sunt, in primul rand, munca intensiva; in al doilea rand, perseverenta; iar in al treilea rand, bunul simt."

Thomas Edison

Audit

Organele de management reprezinta factorul esential ce contribuie, prin deciziile sale, la imbunatirea performantelor organizatiei. Aceste decizii necesita pregatire, redactare si implementare, in timp real si in conditiile unui mediu concurential. Existenta unor decizii pertinente presupune insa cunoasterea stadiului de implementare a deciziilor anterioare si a functionalitatii proceselor care se deruleaza in cadrul companiei. Chiar daca regula enuntata este valabila in general, nu trebuie sa uitam ca fiecare companie prezinta particularitati specifice. Prin urmare, managerul va detine o imagine completa a situatiei economico-financiare a organizatiei cu ajutorul unui set de metode si tehnici adecvate.

Auditul nu este insa doar un verdict – exprimarea unei opinii favorabile sau nefavorabile cu privire la un pachet de situatii financiare. Realitatea faptelor si actelor, probata de dovezi palpabile, este completata de criterii anterior stabilite, care vor ajuta la identificarea de puncte forte sau slabe, surse de oportunitati sau pericole. Ce este insa auditul? Cum se identifica punctele forte sau slabe si sursele de oportunitati sau pericole? In ce mod este asigurata calitatea auditului?

Auditul consta intr-un set de proceduri bine stabilite, prin intermediul carora se urmareste nu numai identificarea de erori, posibile fraude sau lipsa a controalelor interne, dar si imbunatatirea proceselor care se deruleaza in cadrul companiei. Probele de audit certifica relevanta si credibilitatea situatiilor financiare analizate, analiza realizandu-se in baza standardelor internationale de audit ce asigura calitatea intregului proces de verificare.

In realizarea auditarii, Evcont pleaca de la premiza protejarii intereselor celui ce investeste intr-o afacere. Managementul, comitetele, auditorii interni si externi, analistii si orice alte organizatii profesionale au rolul de a sustine interesele investitorilor prin executarea responsabilitatilor ce le revin, prin prisma obligatiilor legale dar si a asteptarilor actionariatului. Opinia independenta a auditorului va servi insa si altor persoane interesate: clienti, furnizori, bancheri, autoritati, etc.

In acest context, auditul este independent de organizatia asupra careia se efectueaza, de managementul acesteia, avand scopul de a verifica daca situatiile financiare prezinta o imagine fidela a pozitiei financiare, performantei si fluxurilor de numerar. Evaluarea obiectiva realizata de Evcont, bazata pe metodologii si instrumente de actualitate, sustinuta de o echipa de profesionisti, asigura existenta starii de sanatate economico-financiare a oricarei organizatii. Persoana de Contact: Iulian Negrutiu

Developed by Ortographics